Συνταγές

Κέικ μανταρίνι με ρολό

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για κέικ μανταρίνι;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Γεια σας, θα ήθελα να περιγράψω το ρολό κέικ, το οποίο είναι και όμορφο σε εμφάνιση και γεύση.

  1. Αρχικά, κόβουμε τα μανταρίνια σε 9 φέτες και προσθέτουμε ζεστό νερό και 2 κουταλιές κρυσταλλική ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν.
  2. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε μέσα τις φέτες μανταρινιού. 🥑 Μαγειρέψτε σε βραστό νερό για 5-6 λεπτά.
  3. Σβήνουμε τη σόμπα και στεγνώνουμε ανάμεσα σε χαρτί κουζίνας με φέτες μανταρίνι. 🍮 Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.
  4. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. 🥪 Προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό και συνεχίστε το χτύπημα ξανά.
  5. Για να μην χαλάσει η σύσταση, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ κοσκινίζοντας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω.
  6. Χρησιμοποίησα ένα καλούπι με τετράγωνο σφιγκτήρα, 25 έως 25, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα ορθογώνιο καλούπι.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και μετά στρώνουμε τις φέτες μανταρινιού στον πάτο της φόρμας για να αδειάσουμε το παντεσπάνι με χαρτί ψησίματος ανά δροσερά διαστήματα.
  8. Ρίχνουμε τη ζύμη παντεσπάνι και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο.
  9. Μπορείτε να καταλάβετε αν ψήθηκε με τη μέθοδο της οδοντογλυφίδας, μετά το βγάζετε από το φούρνο και αφού περάσει η αρχική θερμοκρασία, το βγάζετε από τη φόρμα και το τυλίγετε με πασπαλισμένο χαρτί άχνη ζάχαρη (πάνω στα μανταρίνια πασπαλίζεται άχνη ζάχαρη έτσι ότι δεν κολλάνε).
  10. Στη συνέχεια χτυπάμε με μίξερ ένα ποτήρι κρύο γάλα και ένα πακέτο σαντιγί και απλώνουμε τη σαντιγί στη μέση του παντεσπάνι που φτιάξαμε με το κρυωμένο παντεσπάνι.
  11. Τοποθετούμε τα μανταρίνια ολόκληρα, ξεφλουδισμένα και σε απόσταση μεταξύ τους και τα τυλίγουμε σε ρολό.
  12. Στη συνέχεια το αφαιρούμε να κρυώσει στο ψυγείο. 🍨 Το λαχταριστό μας ρολό κέικ μανταρίνι είναι έτοιμο για σερβίρισμα αφού κρυώσει. 🍯 Ελπίζω να το μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας.

Συνταγή κέικ μανταρίνι με φωτογραφία

Κέικ μανταρίνι με ρολό
Κέικ μανταρίνι με ρολόΚέικ μανταρίνι με ρολόΚέικ μανταρίνι με ρολό
Κέικ μανταρίνι με ρολό
Κέικ μανταρίνι με ρολόΚέικ μανταρίνι με ρολόΚέικ μανταρίνι με ρολό

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button